2015-2017: Moderní metodologie ve výuce anglického jazyka pro žáky základních škol

Náš první projekt vznikl na základě vnímání potřeb, které naše škola má. Jde zejména o větší angažovanost pro evropské projekty a zvýšení úrovně výuky anglického jazyka na prvním i druhém stupni základní školy. Dosud naše škola nevyužívala příležitostí, které nám Evropská unie nabízí, velká motivace vyučujících dále se rozvíjet a kvalitněji učit naše žáky nás přiměla k tomu, abychom dosavadní situaci změnili.

Cílem projektu je zlepšit celkovou úroveň jazykového vzdělávání na naší škole, zlepšit kvalitu a efektivitu odborné přípravy, rozvíjet aktivní občanství v našich žácích skrze zahraniční zkušenosti učitelů. Samotný projekt je nastaven tak, aby skrze sérii dvou intenzivních odborných školení vybraných přímo dle potřeb daného učitele došlo k co největšímu profesnímu posunu učitele. V rámci zahraničních kurzů se chceme mimo jiné výrazně zlepšit v metodice a didaktice výuky, získat kreativní nápady pro oživení a zinteraktivnění výuky a praktické nápady jak čelit výzvám dnešního vyučování. Tyto poznatky následně zahrneme do výuky.

Do projektu se hlásí tým složený ze všech tří vyučujících anglického jazyka na naší škole, účastníci byli tedy vybráni na základě jejich profesní aprobace. V rámci našeho projektu plánujeme vyslat každého účastníka na dva odborné kurzy do Velké Británie. Kurzy budou zaměřeny zejména na metodologii a didaktiku výuky angličtiny. 

2018-2021

Učitel - Evropan

2020-2022

Učitel - Mentor

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky